Hlavní obsah

Po Maďarsku jezdí před volbami autobus s miliardou forintů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K neobvyklému kroku přistoupilo málo známé Hnutí Řešení v rámci kampaně před nadcházejícími eurovolbami a komunálními volbami v Maďarsku. Po zemi jezdí autobus s miliardou forintů (64 milionů korun) v tisíciforintových bankovkách. Autobus na každém kroku doprovází ozbrojená ochranka.

Foto: FB Hnutí Řešení, Novinky

Miliarda forintů v autobusu

Článek

Jak v neděli konstatoval deník Blikk, autobus bude jezdit po celé zemi až do eurovoleb, které se v Maďarsku uskuteční 9. června zároveň s komunálními volbami. „Na zastávkách mají zájemci možnost dotknout se této hromady bankovek,“ konstatoval Blikk. Autobus doprovází 25 ozbrojených strážců.

Předseda hnutí podnikatel Viktor Huszár listu vysvětlil, že příčinou tohoto neobvyklého kroku bylo, že dostali k dispozici málo reklamních ploch. „Ušetřené peníze rozdáme těm obcím, kde se stane starostou kandidát našeho hnutí,“ uvedl Huszár. Starostové za Hnutí Řešení by měli získané finance investovat do digitalizace, zavedení wi-fi sítě a do solárních panelů. „Všechno jsou to investice, které zlepší život místních lidí,“ dodal Huszár.

Předseda hnutí vysvětlil, že miliardu forintů v hotovosti ukazují lidem z toho důvodu, aby povzbudili obyvatele Maďarska k podnikání. „Mohou se přesvědčit, že i poctivou prací je možné postavit miliardovou firmu,“ konstatoval Huszár.

Hnutí Řešení postavilo vlastní kandidátku v eurovolbách a v komunálních volbách bude jejich barvy reprezentovat 20 kandidátů na starosty a 50 kandidátů do místních zastupitelstev.

V Maďarsku zaregistrovali novou politickou stranu, Orbánovi půjde po krku

Evropa
Související témata:

Výběr článků

Načítám