Hlavní obsah

Pátrá se po obhájci exnovináře obviněného ze špionáže pro ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátrání po Ivanu Pavlovovi, ruském advokátovi, který obhajoval mimo jiné Ivana Safronova, bývalého novináře obviněného ze špionáže pro Česko, vyhlásily ruské úřady. Advokát na sociální síti Telegram potvrdil, že pátrání bylo vyhlášeno již 20. září, avšak teprve nyní se o tom prý dozvěděl.

Foto: Profimedia.cz

FSB

Článek

Podle ruské tajné policie FSB měl advokát nezákonně uveřejnit v médiích informace týkající se zatčení Safronova, který dříve pracoval pro ruské listy Kommersant a Vědomosti a před zatčením působil v ruské agentuře Roskosmos.

Rus obviněný ze špionáže pro ČR zůstane ve vazbě

Evropa

Je podezřelý z vlastizrady kvůli údajné spolupráci s českou rozvědkou. Obhájce, jenž se specializoval na případy vlastizrady, špionáže či extremismu a působil v týmu opozičního politika Alexeje Navalného, v září oznámil, že je nucen odjet do zahraničí poté, co úřady označily činnost advokátní společnosti Tým 29 (Komanda 29), ve které působil, za nežádoucí.

Odsouzená Navalného advokátka uprchla z Ruska

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám