Hlavní obsah

Papeži v mládí zachránila život šikovná zdravotní sestra

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za svůj život vděčí prý nynější hlava katolické církve bezejmenné zdravotní sestře, která mu ztrojnásobila dávky léků, když ve věku 21 let zápasil s těžkým zápalem plic. Vypráví to v knize Kvítky papeže Františka, kterou připravil s italským novinářem Andreou Torniellim.

Foto: Max Rossi, Reuters

Papež František

Článek

„Když jsem měl v nemocnici plicní problémy, lékař mně dal penicilín a antibiotika v malých dávkách. Sestra na oddělení je ztrojnásobila, protože to instinktivně poznala a věděla, co má dělat, jelikož byla s nemocnými celý den. Doktor, který byl velmi dobrý, trávil čas v laboratoři, ale sestra žila na 'frontové linii' a každý den mluvila s těmi, kdo se na ní také nacházeli,“ uvedl podle listu The Daily Telegraph papež a dodal, že jí vděčí za život.

Papežovy dřívější problémy s dechovým ústrojím vyvolaly zájem v době, kdy přebíral nejvyšší církevní úřad po předchůdci, který se jej vzdal právě ze zdravotních důvodů. Uvádělo se, že František měl na plicích tři cysty a že část z nich odstranili chirurgové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám