Hlavní obsah

Papež František vyjel na veřejnost na vozíku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Papež František se ve čtvrtek objevil na veřejnosti v kolečkovém křesle. Na vozík usedl kvůli bolestem pravého kolene, která ho omezuje při chůzi. Papeže měla veřejnost a média možnost spatřit ve vatikánské audienční hale, kde se setkal se zástupci Mezinárodní unie generálních představených (IUSG).

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Papež František se objevil na veřejnosti na vozíku

Článek

Z vozíku do křesla v audienční síni a zpátky pětaosmdesátiletému papežovi pomohly řádové sestry, povšimla si agentura Reuters.

Hlava katolické církve si na bolest pravého kolena stěžovala dlouhodobě. Několikrát v posledních týdnech proto papež zrušil plánované setkání a při jiných přijímal poutníky vsedě.

Papež zvažuje cestu do Kyjeva, Putin je podle něj potentát

Evropa

Italskému deníku Corriere della Sera papež František na začátku týdne prozradil, že mu lékaři doporučili malý chirurgický zákrok. Podstoupit ho měl v úterý. „Mám natržený vaz, tak doufám, že mi tento malý zákrok pomůže,“ řekl. Zda jej skutečně podstoupil a případně s jakým výsledkem, tisková služba Vatikánu neuvedla.

Naposledy se papež František objevil na veřejnosti na vozíku loni, a to krátce poté, co podstoupil operaci tlustého střeva, napsala Katolická tisková agentura.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám