Hlavní obsah

Panika na nádraží v Bruselu, muž střílel do země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Panika zachvátila ve středu odpoledne vlakové nádraží Midi v centru Bruselu poté, co se tam kolem 17. hodiny ozvaly střelné rány, napsala agentura DPA. Kamerový systém zachytil muže, který na jednom z nástupišť vypálil několik ran do země a vzápětí utekl. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Bruselské nádraží Midi

Článek

Motiv pachatele není znám, policie po muži pátrá. Na nástupišti se našla nábojnice.

Část rozlehlého nádraží byla evakuována a dvě nástupiště, z nichž směřovaly vlaky IC do Německa a Francie, policie uzavřela.

Svědci podle prokuratury tvrdili, že bylo na nádraží se zbraněmi několik lidí. Na kamerovém záznamu jsou zachyceni čtyři lidé, jak se hádají. Jeden z nich pak vytáhl zbraň a vystřelil do země.

Bezpečnostní složky jsou v Bruselu stále v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. V březnu 2016 při bombových útocích na letišti Zaventem a ve stanici metra Maalbeek zahynulo 32 lidí.

Stupeň nebezpečí teroristického útoku byl před časem snížen. Bezpečnostní složky, média a lidé jsou velmi citliví na jakékoli nenadálé hlukové projevy, připomíná DPA.

Reklama

Výběr článků

Načítám