Hlavní obsah

Otec mě od pěti let zneužíval, přiznala dcera herce Klause Kinského

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Dcera německého herce Klause Kinského více než 20 let po otcově smrti přiznala, že ji zneužíval. Pola Kinski magazínu Stern řekla, že ji slavný herec zneužíval 14 roků od jejích pěti let.

Foto: Profimedia.cz

Klaus Kinski

Článek

„Všechno ignoroval, i to, že jsem se snažila bránit a říkala, že to nechci,“ uvedla nejstarší Kinského dcera, která se rovněž stejně jako její nevlastní a známější sestra Nastassja vydala na hereckou dráhu. Magazín Stern, který celý rozhovor zveřejní ve čtvrtek, z něj uvolnil předčasně výňatky.

Pola se narodila v prvním manželství Kinského s Gislinde Kühlbeckovou. Po rozvodu rodičů v roce 1955 žila nějaký čas s matkou. Pak si ale matka našla jiného partnera a malá Pola se přestěhovala k otci, respektive s ním cestovala po různých evropských zemích, kam otce volaly pracovní závazky.

Dnes 60letá Pola Kinski vypověděla, že na ni otec často křičel, mrštil jí o zeď, znásilnil a pak zahrnul luxusními dárky. Sternu řekla, že si z ní udělal „svůj malý sexuální předmět na hedvábném polštáři“.

Kinski, která o svém dětství a dospívání napsala také knihu, která bude brzy v prodeji, dodala, že se jí dělalo zle z každé chvály na jejího otce. „Už jsem to nemohla snášet,“ poznamenala a dodala, že zbožňování bylo ještě horší po Kinského smrti.

Klaus Kinski ve filmu Zelená kobra

Klaus Kinski proslul rolemi ve filmech Doktor Živago, Vojcek, Pro pár dolarů navíc, Upír Nosferatu, Zelená kobra či Vinnetou - Rudý gentleman. Zemřel v roce 1991 ve věku 65 let. Pola Kinski má tři děti a z herecké scény se už stáhla.

Reklama

Výběr článků

Načítám