Hlavní obsah

Osmnáctiletý Velšan si na dívce vynutil sex. Trestu neunikl jen kvůli svým rodičům

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletý Velšan Jack Evans málem unikl spravedlnosti poté, co sexuálně zneužil spolužačku ze školy. Dívka jej totiž nenahlásila. Když se jí však o dva měsíce později omlouval textovou zprávou, jeho rodiče vzkaz objevili a syna odvedli na policejní stanici.

Foto: Profimedia.cz

Mladík skončil za svůj čin za mřížemi. Ilustrační foto.

Článek

Velšský mladík z města Pontypool byl odsouzen ke dvěma letům odnětí svobody poté, co zděšení rodiče dovedli syna na policejní stanici a přiměli jej se mužům zákona přiznat k tomu, co provedl. Jack Evans byl přitom studentem se skvělým prospěchem a nebyly s ním potíže.

Skutečnost, že si na dívce vynutil sex, zjistili rodiče pravděpodobně při kontrole synova mobilního telefonu. Své oběti odeslal zprávu, ve které se omlouval. A nebýt zásahu rodičů, tak by čerstvě plnoletý chlapec trestu unikl, protože sama oběť jej za jeho čin nikdy nenahlásila.

Rodiče syna dovedli na policejní stanici, kde se ke svému činu přiznal. Policisté dohledali oběť, která byla před jeho činem panna, a vyslechli ji. Ta uvedla, že se po mladíkově činu cítí bezcenná a není schopna mužům znovu věřit. U soudu pak uvedla, že chlapci na poslední moment řekla, aby svého konání zanechal, on ale neuposlechl.

„Chtěl jsem, aby řekl pravdu. Musel udělat správnou věc a přiznat svou vinu. Bylo to pro nás všechny složité a způsobilo to nemálo hádek. Řekl jsem mu, že nejlepší pro něj bude, když napraví to, co se stalo. Doufám, že nějaká doba ve vězení mu dá čas, aby se nad sebou zamyslel,“ uvedl u soudu ve velšském Merthyr Tydfilu 47letý otec Jonathan Evans.

Reklama

Výběr článků

Načítám