Hlavní obsah

Oslava narozenin v Hamburku se zvrhla v bitku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk

Běsnící dav, létající lahve od piva, zastavená doprava, nasazený vrtulník s termovizí a desítky policistů v pohotovosti. Tak skončila obyčejná oslava narozenin v severoněmeckém Hamburku, píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Policie při zásahu v Hamburku

Článek

V jednom z klubů v hamburské čtvrti Hammerbrook slavili v sobotu večer 18. narozeniny dva mladíci. Během večera se tam chtěla dostat zničehonic skupina, počet jejíchž členů se v krátké chvíli rozrostl odhadem na více než stovku lidí. Nikdo z nich nebyl pozván a všichni byli už notně posilněni alkoholem. O oslavě se prý měli dozvědět ze sociálních médií.

Majitelé klubu nebyli schopni situaci zvládnout, a proto zavolali policii na pomoc. Když na místo dorazili muži zákona, snesla se na ně sprcha skleněných lahví. Na místě bylo v tu chvíli kolem 120 lidí, kteří zcela zablokovali přilehlou ulici a mimo jiné i poškodili jeden ze zaparkovaných vozů.

Eritrejec, který v Německu strčil před vlak dítě, se omluvil. Vězení se vyhne

Evropa

Zasahující policisté neměli šanci a žádali o posily. Ve chvíli, kdy dorazily, dav rozvášněných mladých prchl směrem ke stanici S-Bahn Hammerbrook. Autobusová a vlaková doprava byla částečně omezena, úplně se přerušil provoz S-Bahnu z obav, že se lidé pohybují po kolejích a projíždějící soupravy by je mohly smést.

Nasazen byl i policejní vrtulník s termovizí na vyhledávání osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám