Hlavní obsah

Opoziční poslankyně na Slovensku tvrdí, že ji fyzicky napadla vládní kolegyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslankyně opoziční strany Svoboda a Solidarita (SaS) Jana Bittó Cigániková podává trestní oznámení na poslankyni Romanu Tabák z vládního hnutí Jsme rodina za údajné fyzické napadení v jednom z bratislavských podniků.

Foto: ČTK

Jana Bittó Cigániková

Článek

„Byla jsem s kamarádkami a s manželem v jednom bratislavském podniku na koncertě,“ uvedla Cigániková na sociální síti. V nočních hodinách přišla do podniku Romana Tabák, která měla svou kolegyni z poslaneckých lavic tahat za vlasy a fyzicky napadat.

„Paní poslankyně byla v animálním amoku, nedokázala přestat, neuměla se absolutně ovládat,“ dodala poslankyně za SaS.

Fyzickému útoku měly předcházet verbální ataky ze strany Tabák, načež Cigániková sundala poslanecké kolegyni kšiltovku.

„Ať všichni vidí, jaká ‚inteligence‘ reprezentuje své voliče v parlamentu. Domnívala jsem se, že když si uvědomí, že se na ni lidí dívají, co dělá, tak se uklidní,“ dodala opoziční poslankyně.

Cigániková skončila na pohotovosti s nateklou tváří, bolestí hlavy a krku. „Podávám trestní oznámení, protože tohle je jediný kultivovaný způsob, jak se bránit,“ konstatovala poslankyně za SaS.

Tabák na sociální síti reagovala statusem, v němž napsala: „Lži sprintují, ale pravda běží maratony.“

Foto: Twitter/Romana Tabák

Romana Tabák

Před nedávnem byly ještě obě poslankyně ve vládní koalici, ale liberální SaS na konci léta z koalice vystoupila.

Tabák byla poslankyní za hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti ministra financí Igora Matoviče, ale před časem přestoupila do hnutí Jsme rodina předsedy parlamentu Borise Kollára.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám