Hlavní obsah

Opilý strojvůdce dostal na Slovensku dvouletou podmínku

Bratislava

V rychlém řízení odsoudil slovenský soud 51letého strojvůdce Slavomíra ke dvouletému podmíněnému trestu se zkušební lhůtou na tři roky za to, že řídil vlak opilý. Při kontrole nadýchal 2,5 promile. Dostal také pětiletý zákaz řízení dráhových i motorových vozidel. Pokud by rozhodnutí soudu nerespektoval a sedl by za volant, půjde do vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Televizi Markíza strojvůdce řekl, že svého činu lituje a neví, jak se bude dál živit.

Muž řídil v neděli večer vlak z Komárna do Dunajské Stredy. Protože nezastavoval na určených zastávkách, průvodčí upozornila dispečera. Na nádraží v Dunajské Stredě už čekali policisté, kteří Slavomíra podrobili dechové zkoušce.

„Nadýchal 2,5 promile. Další jízdu mu policisté zakázali, omezili ho na osobní svobodě a eskortovali do cely předběžného zadržení,“ uvedla slovenská policie.

Vlak z Komárna lidem nikde nezastavil, strojvedoucí nadýchal 2,5 promile

Evropa

Vyšetřovatel strojvůdce obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky při výkonu povolání. Policie konstatovala, že ve vlaku bylo asi 20 cestujících a při incidentu se nikdo nezranil.

Televize Markíza v této souvislosti poznamenala, že na Slovensku je nedostatek strojvedoucích a po tomto incidentu bude ještě o jednoho méně. „Dráhy s mužem, který měl 35letou praxi, okamžitě ukončily pracovní poměr,“ dodala televize.

Od pondělí nařídilo vedení železnic vykonávat dechové zkoušky na alkohol pro celý vlakový personál před nástupem i po ukončení pracovní směny.

Reklama

Výběr článků

Načítám