Hlavní obsah

Opilí ukrajinští vojáci zabili dva civilisty v Doněcké oblasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck

Dva mrtvé a dva vážně zraněné civilisty řeckého původu mají mít na svědomí tři ukrajinští vojáci. Podle informací řeckých médií a prohlášení řeckého ministerstva zahraničí tragédie nesouvisí s aktuální situací a geopolitickou nestabilitou na Ukrajině. Na vině měl být alkohol a nezvládnuté emoce.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Ukrajinští vojáci na východě země. Ilustrační foto

Článek

K rozmíšce mezi místními došlo v pondělí ve vesnici Granitne v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny blízko takzvané linie dotyku mezi silami kontrolovanými vládou v Kyjevě a separatisty.

Předák řecké komunity na Ukrajině Pantelis Bumburas řecké státní televizi ERT řekl, že se jednalo o běžnou hádku a ukrajinští vojáci byli opilí. Situaci podobně komentovalo také řecké ministerstvo zahraničí.

„Podle existujících důkazů jsou za dvojnásobnou vraždu zodpovědní tři vojáci ukrajinské armády, kteří se dostali do sporu s místními,” uvedl resort.

Zelenskyj zůstane v Kyjevě, oligarchy vyzval k návratu

Evropa

Ministr zahraničí Nikos Dendias požádal o telefonický rozhovor se svým ukrajinským protějškem Dmytrem Kulebou. Vláda v Aténách v pondělí vyzvala Řeky, aby Ukrajinu urychleně opustili, případně do země necestovali. Lidí s řeckým pasem nebo řeckého původu ve východoevropské zemi žije několik tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám