Hlavní obsah

Opilí mladíci ve slovenské zoo ukamenovali jeřába

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Jeřába královského v hodnotě 2500 eur (65 tisíc korun) ukamenovali tři opilí mladíci v bojnické zoologické zahradě. Veterinář při pitvě zjistil, že ptáka ukamenovali obzvláště krutým způsobem a vzácný pták neměl šanci přežit. Případ už vyšetřuje policie.

Foto: Profimedia.cz

Jeřáb královský

Článek

„Na celém povrchu těla byly zjištěny rozsáhlé hematomy. Zasažena byla celá břišní část, záda, končetiny i hlava,“ citoval deník Nový čas veterináře Michala Beláka.

„Škoda byla vyčíslena, ale život vzácného jeřába královského je prakticky nenahraditelný,“ konstatovala mluvčí zoo Simona Kubíčková. Ve výběhu zůstala už pouze samice, kterou společně s dnes již usmrceným samcem přivezli před několika lety z Afriky.

Mladíci uprchli

Na agresivní chování mladíků upozornili zaměstnance zoo ostatní návštěvníci. Mladíci však z místa činu uprchli. Místo, kde k incidentu došlo, není monitorované bezpečnostními kamerami. Mladíci mohou být zachyceni pouze na záběrech z bezpečnostní kamery umístěné u vchodu.

K podobnému případu šlo letos v březnu také v Česku. Tři chlapci ve věku pět až osm let letos usmrtili plameňáka v jihlavské zoo. [celá zpráva] Dalšího plameňáka zranili. V roce 2010 skupina mladých lidí ukamenovala tučňáka v košické ZOO.

Reklama

Výběr článků

Načítám