Hlavní obsah

Odveta za napadení německých policistů: Stovky jich podnikly razii v centru pro migranty

– Ellwangen • Aktualizováno

V uprchlickém středisku v německém Ellwangenu zasáhly stovky policistů, několik lidí utrpělo zranění. Strážci zákona tak reagovali na to, že jim v noci na pondělí dvě stovky migrantů násilím zabránily vyhoštění muže z Toga, poničily tři policejní auta a pod pohrůžkou násilí donutily policii, aby se stáhla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie zasahuje v uprchlickém středisku v EllwangenuVideo: Reuters

 
Článek

Třiadvacetiletý Tožan, kterého se v pondělí nepodařilo vyhostit, [celá zpráva] má být spolu s dalšími 17 obyvateli uprchlického zařízení převezen do jiných přijímacích středisek, uvedla policie. Jde o muže, kteří podle policejních údajů v minulosti opakovaně v Ellwangenu podněcovali nepokoje.

„Taková opatření k oddělení strůjců nepokojů vedla už v minulosti k úspěšnému nastolení klidu v zemském registračním středisku,“ uvedla policie v Aalenu. Dopadený muž z Toga má být na základě dublinské úmluvy poslán zpět do Itálie, kde poprvé vstoupil na území EU.

Migranti skákali z oken

Podle informací DPA vyskočilo několik uprchlíků z oken uprchlického zařízení. Lehce zraněni byli také tři policisté, ale byli schopni pokračovat ve službě.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie zasahuje v uprchlickém středisku v Ellwangenu

Policisté se báli o život

Když vyhošťovanému muži v noci na pondělí nasadili pouta a chystali se ho odvézt na letiště, všechna tři policejní auta obklíčilo na 200 dalších migrantů a začali je demolovat, informoval německý zpravodaj britského serveru The Daily Mail.

Migranti podle reportéra vyhrožovali mnohem větším násilím, pokud policisté jejich známého nepustí. Ti se podle svých slov báli o život natolik, že museli rozzuřenému davu vyhovět a dát se na ústup. Na přivolání posil prý nebyl čas.

„Byli velmi agresivní. Vyhrožovali nám víc a víc. Byli jsme nuceni se stáhnout,“ cituje Daily Mail jednoho ze zasahujících policistů. V davu podle něj byli lidé převážně afrického vzezření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám