Hlavní obsah

Odpůrci očkování zneužívají smrt Lasici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Se souhlasem nejbližší rodiny zesnulého herce Milana Lasici zveřejnil patolog Michal Palkovič zprávu, v níž potvrdil, že umělec zemřel na selhání srdce. V zemi se totiž začal šířit hoax, že Lasica zemřel v souvislosti s očkováním. Rodina na to reagovala právě tím, že zveřejnila zprávu patologa. Slovenské ministerstvo kultury rovněž vyzvalo odpůrce očkování, aby nezneužívali smrti umělce.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Pietní místo před vchodem do bratislavského Studia L+S.

Článek

„Můžeme vyloučit jakoukoli souvislost s očkováním,“ uvedl Palkovič, který je ředitelem sekce soudního lékařství a patologické anatomie úřadu pro dohled nad zdravotní péčí Slovenské republiky.

„Pan Lasica byl očkovaný 3. února 2021. Se souhlasem nejbližší rodiny můžeme zveřejnit, že byl dlouhodobě léčen na srdce a zemřel na jevišti z důvodu selhání srdce,“ dodal patolog.

Milan Lasica se po písničce uklonil, sesunul se k zemi a zemřel na jevišti

Kultura

Konspirační weby shodně konstatují, že Lasica propagoval očkování, a přitom sám zemřel v důsledku vedlejších účinků po podání vakcíny proti covidu-19.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Lasica

Herec, humorista, zpěvák, režisér a textař Milan Lasica zemřel v neděli ve věku 81 let. V bratislavském Studiu L+S vystupoval s orchestrem Bratislava Hot Serenaders. Po poslední písničce s názvem Ja som optimista se při třetí děkovačce sesunul k zemi a na místě zemřel. Přivolaní záchranáři ho nedokázali oživit.

Reklama

Výběr článků

Načítám