Hlavní obsah

Odchod zřejmě neplánovala. Sinéad O'Connor našli mrtvou v bytě, do nějž se právě nastěhovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen několik týdnů před smrtí se irská zpěvačka Sinéad O'Connor přistěhovala do luxusního nájemního bytu na jihovýchodě Londýna a sdílela z něj se svými fanoušky nadšená videa. Nic tedy nenasvědčovalo tomu, že by se legendární hudebnice chystala k dobrovolnému odchodu z tohoto světa.

Foto: Damien Storan, Reuters

Zobrazení Sinéad O’Connor na jednom domě v Dublinu.

Článek

Bezvládné tělo 56leté O´Connorové se našlo v bytě ve středu. Bezprostřední ohledání příčinu smrti neurčilo.

Policejní vyšetřovatel proto nařídil pitvu, jejíž výsledky by měly být v řádu týdnů. Detektivové nicméně zatím úmrtí irské zpěvačky neprošetřují jako podezřelé.

Britský bulvární deník The Daily Mail ve čtvrtek upozornil na to, že se O'Connorová teprve před pár týdny nastěhovala do luxusního londýnského bytu, za jehož pronájem byla ochotna platit 3000 liber měsíčně, což v přepočtu odpovídá 84 tisícům korun.

Z příspěvků na sociálních sítích vyplývá, že zpěvačka chtěla v novém sídle na luxusní adrese mezi Herne Hill a Brixtonem skládat novou hudbu. Na Twitteru sdílela videa z bytu, na nichž se omlouvala za nepořádek, protože ještě nestihla vybalit.

Sinéad O’Connorová bojovala, trpěla, zpívala a chtěla na turné

Kultura

V dalších příspěvcích projevovala nadšení z nového bydlení v Londýně. „Jsem velice šťastná, že jsem zase doma,“ prohlásila například v tweetu datovaném k 9. červenci, tedy krátce poté, co se nastěhovala.

V dalších příspěvcích ukazovala kytaru vystavenou na zdi za sebou a hovořila o možném budoucím turné po Británii, Irsku, Austrálii a Novém Zélandu.

Zpěvačka, která se navždy zapsala do hudební historie mimo jiné hitem Nothing Compares 2 U, byla ve svém bytě nalezena mrtvá ve středu ráno.

„Policie byla ve středu 26. července v 11:18 přivolána k oznámení o ženě v bezvědomí na adrese v oblasti SE24. Na místo byla vyslána hlídka. Šestapadesátiletá žena byla na místě prohlášena za mrtvou. Informovali jsme nejbližší příbuzné a připravujeme složku pro koronera. Smrt nepovažujeme za podezřelou,“ řekl mluvčí londýnské policie novinářům.

Zemřela Sinéad O'Connor

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám