Hlavní obsah

Oběti tragédie na italském jezeře: dva špioni z Itálie, izraelský voják a kapitánova ruská manželka

Mezi oběťmi nedělní tragédie na italském jezeře Maggiore jsou i dva příslušníci italské rozvědky, jeden člen izraelských bezpečnostních složek a ruská manželka kapitána lodi. Informovala o tom italská média.

Na italském jezeře Maggiore se převrátila výletní loď, čtyři lidé zemřeliVideo: AP

 
Článek

I přes specifické osazenstvo z bezpečnostních kruhů se stále za hlavní příčinu převrácení výletní lodi během narozeninové oslavy považuje náhlé zhoršení počasí, přesněji silná bouře, která loď s více než dvacítkou lidí na palubě převrhla.

Italská média referují o náhlém meteorologickém jevu, který nad jezerem Maggiore v severní Itálii způsobil vichr natolik silný, že by se dal popsat jako „malý hurikán“.

Člun se během narozeninové oslavy na rozbouřeném jezeře převrhl a začal rychle nabírat vodu. Všichni z paluby skončili ve vodě. Většina z pasažérů doplavala na břeh nebo byla zachráněna posádkami ostatních lodí v okolí.

Do pátrání se zapojili kromě hasičů i potápěči. Původně se uváděly tři oběti, ale nakonec vyšlo najevo, že už nebylo pomoci čtyřem lidem. Úřady je posléze identifikovaly jako italské zpravodajce ve věku 62 a 53 let, 50letého izraelského příslušníka bezpečnostních složek a 50leté ženy kapitána. Identitu oslavence média neuvádějí.

Na italském jezeře se převrátila loď. Tři lidé zemřeli

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám