Hlavní obsah

Na italském jezeře se převrátila loď. Tři lidé zemřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně tři lidé utonuli a jeden zůstává pohřešovaný poté, co výletní loď na italském jezeře během narozeninové oslavy převrhla bouře. Italská média referují o náhlém meteorologickém jevu, který nad jezerem Maggiore v severní Itálii způsobila vichr natolik silný, že by se dal popsat jako „malý hurikán“.

Na italském jezeře Maggiore se převrátila výletní loď, tři lidé zemřeliVideo: AP

 
Článek

Člun s pětadvaceti lidmi na palubě se mezi městy Sesto Calende a Arona převrhl v neděli večer kvůli silného vichru.

Podle informací italských hasičů se podařilo z vody zachránit devatenáct lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici. Podle BBC byli na palubě cizinci včetně Izraelců a Britů.

Člun se během narozeninové oslavy na rozbouřeném jezeře převrhl a začal rychle nabírat vodu. Všichni z paluby skončili ve vodě. Většina z pasažérů doplavala na břeh nebo byla zachráněna ostatními loďmi v okolí.

Do pátrání se zapojili kromě hasičů i potápěči.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Helikoptéra pátrá po nezvěstných poté, co se v neděli 28. května 2023 na italském jezeře Lago Maggiore v regionu Lombardie převrátila během bouře turistická loď. Nejméně tři osoby jsou po smrti

Milánem otřásl výbuch. Hoří několik aut

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám