Hlavní obsah

Noční požár na psychiatrické klinice v Košicích: přes 400 evakuovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na psychiatrické klinice Univerzitní nemocnice Louise Pasteura v Košicích vypukl v noci na čtvrtek požár. Hasiči ve spolupráci se zdravotníky museli evakuovat přes 400 lidí. Podle hasičů bylo v budově v čase požáru celkem 766 osob.

Foto: FB Univerzitní nemocnice Louise Pasteura

Vnitřní prostory nemocnice byly silně zakouřeny

Článek

Požár vypukl ve čtvrtém podlaží. Sedm pacientů se nadýchalo zplodin. „Na místě bylo nasazeno třináct kusů techniky a zasahovalo pětatřicet hasičů,“ cituje agentura TASR operačního důstojníka Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Košicích.

Požár se podařilo rychle uhasit, ale evakuace byla nutná kvůli silnému dýmu od čtvrtého až po sedmnácté podlaží.

Příčiny požáru vyšetřuje policie. Vedení nemocnice ráno uklidnilo příbuzné pacientů, že žádné osoby už nejsou v ohrožení. „Situace je pod kontrolou,“ uvedla mluvčí nemocnice Monika Krišková.

Jeden z pacientů tvrdil, že požár založil pacient psychiatrické kliniky, když manipuloval s otevřeným ohněm. „Na jedenáctém podlaží jsme se málem udusili. Seběhli jsme dolů, ale došel jsem jen taktak,“ cituje server tvnoviny.sk jednoho z pacientů.

V nemocnici Bulovka hořelo na JIP, evakuovali i pacienty na přístrojích

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám