Hlavní obsah

Nevhodné oblečení, příliš samostatnosti. Alsasko čelí nárůstu útoků na ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk

Francouzský region Alsasko se v poslední době potýká s nárůstem útoků na ženy, jejich obtěžováním a sexistickým atakům. Případ 22leté studentky Elisabethy, kterou tři muži napadli a zmlátili na ulici ve Štrasburku kvůli tomu, že měla příliš krátkou sukni, je pouhý vrchol ledovce.

Foto: Profimedia.cz

V poklidném Štrasburku narůstá počet útoků na ženy

Článek

Magistrát ve Štrasburku odhaduje, že útok oznámí na policii méně než deset procent žen, které se staly obětí obtěžování na ulici a sexistických útoků.

„Vyrostla jsem ve Štrasburku a to, co se nyní děje, jsem ještě nezažila. Pouliční obtěžování je jako mor. Stalo se běžnou součástí každého dne,“ uvedla Elisabeth.

Ve Štrasburku zmlátili dívku kvůli krátké sukni

Evropa

Tu napadli minulý týden v pátek odpoledne tři muži. Vracela se právě z knihovny Malraux, když ji dva muži chytili a třetí ji začal mlátit do obličeje. Nelíbilo se jim, že má příliš krátkou sukni. Z incidentu vyvázla naštěstí jen s nateklým okem.

Takové štěstí už neměla 18letá Luane. Ji a její kamarádku Claire napadl 16letý mladík. Incident se stal 26. srpna. Obě dívky se chystaly strávit odpoledne u jezera. Po cestě se na ně nalepil mladík, který je začal obtěžovat. Když ho dívky požádaly, aby je nechal na pokoji, jen své chování vystupňoval.

A tak se jedna z nich rozhodla situaci vyřešit rázně. Dala mu facku. „Byla to chyba. Začal mě mlátit. Dostala jsem tři údery do hlavy a když jsem spadla na zem, tak další,“ popsala Luane. Po útoku skončila v nemocnici, kde podstoupila operaci, protože utrpěla zlomeninu spodiny očnice. Rány do obličeje a zad utrpěla také Claire.

Útočí se i v  Mylhúzách

Ve středu napadal u obchodního centra v Mylhúzách (Mulhouse) osmnáctiletý mladík dvě dívky za to, že podle něj neměly vhodné oblečení. Jedna měla na sobě šortky. Nejprve se k jedné přiblížil a zeptal se jí, jestli si nemůže vzít ještě něco kratšího. Žena mu odsekla, že mu po tom nic není. Muž pak obě následoval ke stanici tramvaje a tam ženu v šortkách zfackoval a shodil na zem. Druhou, která chtěla zakročit, popadl za krk. Zbitá žena byla odvezena do nemocnice a muž zatčen.

Sedm let lákal od školaček intimní fotky, obvinila policie muže z Olomoucka

Krimi

Ve čtvrtek na základě jeho přiznání mu soud vyměřil dvouměsíční podmíněný trest, 75 hodin obecně prospěšné práce a povinnost absolvovat stáž o povinnostech občana.

Vláda považuje incident za vážný a policie ho začala vyšetřovat. „Jde o velmi vážnou věc. Ve Francii musí být možné vyjít na ulici v tom, v čem chceme. Nemůžeme přijmout, aby byla ve Francii žena ohrožena nebo dokonce napadena či zbita za to, jak se oblékla," řekl mluvčí Gabriel Attal.

Reklama

Výběr článků

Načítám