Hlavní obsah

Nemocný muž odpálil výbušninu v britské restauraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská policie v pátek prohledávala byt 22letého muže z Plymouthu, který se předešlý den v rušné restauraci v centru Exeteru pokusil odpálit malou nálož. Nicky Reilly, jenž měl v minulosti psychické problémy a před nedávnem, zdá se, přistoupil k islámu, při útoku utrpěl zranění obličeje.

Foto: Profimedia.cz

Nákupní centrum v centru Exeteru bylo několik hodin uzavřeno.

Článek

Ačkoliv byla restaurace v nákupním komplexu na hlavní exeterské třídě ve čtvrtek hodinu po poledni plná, vyvázli přítomní bez zranění. V péči lékařů je kvůli poraněním obličeje pouze Reilly.

Po evakuaci hlavní ulice města našla policie před restaurací ještě jednu nevybuchlou nálož. Centrum Exeteru bylo několik hodin uzavřeno.

Policejní vyšetřování nasvědčuje, že se mladý muž dal před časem na islámskou víru. Náměstek policie Tony Melville řekl, že někdo mohl využít Reillyho vratkého psychického zdraví. "Myslíme si, že se dostal pod vliv někoho, kdo ho využil a zradikalizoval," řekl.

:. Snímek z pouliční kamery ukazuje Reillyho vstupujícího s náloží do restaurace v Exeteru.foto: ČTK/AP

Reklama

Výběr článků

Načítám