Hlavní obsah

Německý prezident na Ukrajině musel do krytu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier musel v úterý při návštěvě Ukrajiny kvůli leteckému poplachu do krytu. Poplach ho zastihl ve městě Korjukivka v Černihivské oblasti na severu země. V zaplněném sklepení Steinmeier strávil půldruhé hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier musel během návštěvy Ukrajiny strávit půldruhé hodiny v krytu ve městě Korjukivka v Černihivské oblasti.

Článek

O komplikaci při první cestě prezidenta Spolkové republiky na Ukrajinu od začátku ruské invaze informovali němečtí novináři.

Šestašedesátiletý Steinmeier podle nich využil čas ve sklepením krytu k diskusi s dalšími ukrývajícími se lidmi. Ze zveřejněného snímku se ale zdá, že mu příliš do řeči nebylo.

Poplach, který německý prezident přečkal v Korjukivce, byl vyhlášen také nad Kyjevem. Později vyšlo najevo, že to bylo kvůli náletu ruských sebevražedných dronů Šáhid-136 íránské výroby, které zřejmě startovaly z Běloruska.

Pokud je vyhlášen letecký poplach, jednoznačně hrozí nálety, konstatoval mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ihnat. Dodal, že nemůže komentovat současnou situaci, učinit tak bude moci až podle výsledku práce protivzdušné obrany.

Německý prezident Steinmeier přicestoval v úterý ráno do Kyjeva vlakem na svou první návštěvu od začátku ruské invaze. „Pro mě je velmi důležité v této fázi útoků drony, střelami s plochou dráhou letu a raketami vyslat Ukrajincům znamení solidarity,“ uvedl německý prezident po příjezdu do ukrajinské metropole.

Tam má během dne jednat se svým ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským.

Z Běloruska odstartovaly drony, v Kyjevě vyhlásili poplach. Ve městě je německý prezident

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám