Hlavní obsah

Německý otčím zneužíval a týral dvouletého chlapce, dítě zemřelo. Brutalita zaskočila i vyšetřovatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřovatelé v německém městě Querfurt ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko jsou zaskočeni a šokováni brutalitou případu, který od neděle rozplétají, píše deník Bild. Jejich práci odstartovala smrt dvouletého chlapce Tima F. Během 48 hodin kriminalisté vsadili do vazby matku chlapce i jejího přítele. Timův krátký život byl jedno velké utrpení, píše Bild.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Matka chlapce Uta F. (36) zavolala záchranku v sobotu večer s tím, že dítě má zdravotní problémy. Když lékař dorazil na místo, pokoušel se Tima resuscitovat. V té době matčin partner Dennis K. (30) opilý vyspával v dětském pokoji.

Veškerá snaha lékařů byla marná. Dítě zemřelo. Jeho tělo bylo převezeno na pitvu a vzhledem k podivné situaci policie zahájila vyšetřování.

„Pitva odhalila zranění, která svědčí o brutálním sexuálním zneužívání a týrání,“ řekl státní zástupce Klaus Wiechmann. Příčinou smrti malého Tima byla vážná zranění, která utrpěl na hlavě a hrudníku, dodal státní zástupce. Matka chlapce a její partner skončili hned v neděli ve vazbě. „Muž byl zatčen za trestný čin sexuálního zneužívání dítěte, matka je obviněna ze špatného zacházení s dítětem,“ uvedl Wiechmann.

Ve hře je i obvinění z vraždy

Uta F. je narkomanka, která je roky závislá na pervitinu. „Jen zřídka se objevila s chlapcem venku. Naposledy jsem je venku viděla loni v říjnu. Chlapce jsem jen slyšela, jak běhá po bytě. Naposledy v pátek večer,“ uvedla sousedka Diana Kroliková.

Co se v bytě odehrálo v následujících hodinách, musí vyšetřovatelé teprve objasnit. Státní zástupce upozorňuje, že se může během vyšetřování změnit důvod zadržení. „Pokud Dennis K. zabil Tima, aby zakryl zneužívání, mohl by být obviněn z vraždy,“ uvedl státní zástupce Wiechmann.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám