Hlavní obsah

Německo zakazuje vstup z oblastí s mutací koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo od soboty přinejmenším do 17. února zakazuje vstup lidem z oblastí s výskytem nakažlivějších mutací koronaviru. V pátek o tom rozhodla německá vláda.

Foto: Michael Polák, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nové opatření se bude týkat výhradně zemí s výskytem mutací považovaných za nakažlivější a nebezpečnější. Za takové oblasti Německo považuje z evropských zemí Velkou Británii, Irsko a Portugalsko. Mimo starý kontinent jsou to Jihoafrická republika a Brazílie.

Spekulovalo se o tom, že na „černou listinu” budou zařazeny Dánsko s Nizozemskem, to se ale nakonec nepotvrdilo.

Německo zakazuje vstup z oblastí s mutací koronaviru

Evropa

Opatření zakazuje leteckým, železničním, autobusovým a lodním společnostem dopravovat od soboty do Německa osoby z oblastí s výskytem mutací koronaviru. Výjimky budou mít nákladní doprava, lidé žijící v Německu, zdravotní personál, ambulantní lety, převoz orgánů k transplantaci či cesty z nezbytných humanitárních důvodů. Opatření se nebude vztahovat ani na tranzit a na posádky letadel a lodí.

Potřebujeme testovací centra v českém příhraničí, apelují pendleři

Koronavirus

Zákaz vstupu do Německa z oblastí s mutacemi koronaviru prozatím nepovede k obnovení hraničních kontrol. Německo ale v posledních dnech upozorňovalo, že v pomezí zvýší četnost namátkových kontrol. České republiky, kterou Německo kvůli vysoké míře infekce hodnotí jako epidemicky vysoce rizikovou zemí, se nové omezení netýká.

Reklama

Výběr článků

Načítám