Hlavní obsah

Německo Němcům, cizinci pryč! Zlatá mládež si na videu z ostrova Sylt zahrává s ohněm

Šokující scény se odehrávaly během uplynulého víkendu na německém ostrově Sylt, kde skupina rozjařených mladých lidí slavila zahájení turistické sezony v této oblíbené lokalitě a s úsměvy na tvářích v rytmu hudby provolávala heslo „Německo Němcům, cizinci pryč! (Deutschland den Deutschen, Ausländer raus!)“.

Foto: Profimedia.cz

Restaurace Pony na německém ostrově Sylt

Článek

Mnozí se natáčeli na mobilní telefony a záběry, které se poté objevily na sociálních sítích, už řeší policie. „Nacistický skandál“, jak událost označil deník Bild, propukl v obci Kampen v restauraci Pony na ulici Strönwai, kterou často navštěvují bohatí lidé, celebrity a další prominenti.

Sezona se na Syltu tradičně zahajuje o Svatodušních svátcích, kdy je v Německu prodloužený víkend. Ostrov se zaplnil lidmi, k čemuž přispělo i slunečné počasí.

Ve zmíněné restauraci slavily desítky zjevně dobře situovaných mladých hostů s hodinkami značky Rolex, jemnými zlatými náušnicemi a ve značkovém oblečení. Před podnikem parkovalo mnoho vozů Porsche, napsal Bild.

Není prý přitom snadné se do tohoto podniku dostat. Jako vstupné musí návštěvník zaplatit 150 eur (3705 Kč), což ale nezahrnuje žádnou konzumaci.

Na záběrech je vidět, jak účastníci oslavy s růžovým vínem a šampaňským tancují do rytmu písně L’amour Toujours (Vždy milovat) od italského diskžokeje Gigiho D’Agostina. Provolávají přitom výše uvedený slogan, který v Německu používají neonacisté a další xenofobové.

Na jednom z videí je vidět usmívající se muž ve světlé košili, jak si přikládá dva prsty levé ruky pod nos na znamení knírku Adolfa Hitlera, zatímco pravici má vztyčenou a mává dlaní.

Majitel podniku Tim Becker prý neměl o skandálním chování skupiny hostů tušení. „Když jsem to video viděl, říkal jsem si, že to nemůže být pravda. Kdybychom si toho všimli, okamžitě bychom ty mladé lidi vyhodili,“ uvedl Becker s tím, že na venkovní terase jeho podniku bylo v tu chvíli asi 500 hostů.

Restaurace mezitím zveřejnila prohlášení, v němž se od chování uvedené skupiny hostů rozhodně distancovala. „Jsme hluboce šokováni. U nás je vítán každý host bez ohledu na etnikum,“ stojí ve sdělení. „A vy všichni, kteří se na tomto videu poznáte, máte od nás doživotní zákaz vstupu,“ uvádí se dále v prohlášení.

Policie potvrdila, že se případem zabývá. „Toto video je nám známé a prověřujeme jeho obsah z trestněprávního hlediska. Děkujeme za mnohé podněty, které jsme předali příslušným místům,“ uvedla policie spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko na sociální síti X.

Britský soud poslal za mříže neonacisty, kteří vyzývali k zavraždění Harryho a jeho syna Archieho

Evropa

Výběr článků

Načítám