Hlavní obsah

Německé děti hajlovaly v Osvětimi. A ještě se tím chlubily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva patnáctiletí němečtí studenti hajlovali v památníku bývalého nacistického vyhlazovacího tábora v polské Osvětimi. Usvědčili se sami, protože se u toho vyfotili a snímek umístili na internet. V úterý o tom informovala polská televize TVN24.

Foto: Profimedia.cz

Brána do bývalého nacistického koncentračního tábora v polské Osvětimi.

Článek

K pobuřujícímu činu, který vyšetřuje německá policie, došlo nejspíš během každoroční návštěvy pietního místa devátými třídami základní školy v saském Leisingu.

„Tento i pro nás bolestivý incident, který jsme s pedagogy a žáky odsoudili, ukazuje, jak je důležité pokračovat ve vzdělávacích projektech na téma, čeho jsou schopné diktatury a jak je důležitá demokracie, humanita, tolerance a respekt,“ uvedla ředitelka školy Kristin Doriasová-Thomasová.

Vyhlazovací tábor Osvětim–Březinka (Auschwitz-Birkenau) vybudovali v roce 1940 nacisté na okupovaném polském území za účelem koncentrace a masového vyvražďování Židů a dalších nepohodlných osob.

Až do ledna 1945, kdy tábor osvobodila Rudá armáda, nacisté v Osvětimi povraždili víc než milion lidí, včetně tisíců Čechoslováků.

Turistka schytala kritiku za fotku z Osvětimi. S úsměvem pózovala na kolejích před bránou smrti

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám