Hlavní obsah

Turistka schytala kritiku za fotku z Osvětimi. S úsměvem pózovala na kolejích před bránou smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna kritiky se snesla na nejmenovanou turistku za její fotografii z Osvětimi. Mladá žena na ní totiž pózuje na kolejích, po kterých nacisté přiváželi do tábora vězně určené k likvidaci. Vedení muzea a památníku genocidy uvedlo, že návštěvníci by měli mít na paměti, že v plynových komorách zemřelo přes milion lidí, a je tedy na místě respekt k obětem.

Foto: Profimedia.cz

Bránou smrti přijížděly do tábora lidé určení k likvidaci.

Článek

Fotografii pózující návštěvnice na svém Twitteru zveřejnila producentka britského kanálu GB News Maria Murphyová. „Dnes jsem prožila jeden z nejhrůznějších zážitků svého života. Naneštěstí ne všem to přišlo tak palčivé,“ okomentovala Murphyová snímek turistky ve flanelové košili, která jako modelka pózuje na kolejích před takzvanou bránou smrti, tedy vjezdem do tábora.

Snímek pózující turistky a jejího společníka, který ji fotí, se stal na Twitteru virálním, viděly ho desítky milionů lidí. „Šokující. Vědí vůbec, kde jsou?“ cituje jednoho z komentujících server New York Post. „Každý dospělý na tomhle světě ví, co jsou ty koleje a brána zač. Obzvláště ti, kteří sem vyrazí na prohlídku,“ napsal další z pohoršených uživatelů.

Na incident reagovalo také osvětimské muzeum. „Fotky mohou mít pro návštěvníky nesmírnou emoční a dokumentární hodnotu. Pomáhají nám si věci pamatovat,“ uvedlo na Twitteru vedení památníku s tím, že by ale návštěvníci měli respektovat pietní charakter místa, kde zemřelo více než milion lidí.

Jedinečná Vratislav. Polské Benátky severu mají pohnutou historii i neotřelý půvab

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám