Hlavní obsah

Německá policie zatkla kardiologa podezřelého z vraždy dvou pacientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie v pondělí zatkla kardiologa kvůli podezření z vraždy dvou pacientů. Lékař do loňska pracoval v berlínské nemocnici Charité.

Foto: Profimedia.cz

Univerzitní nemocnice Charité v Berlíně

Článek

Informuje o tom státní zastupitelství v německém hlavním městě.

Pětapadesátiletý lékař údajně loni a předloni dvěma těžce nemocným pacientům na jednotce intenzivní péče vědomě podal tak vysokou dávku sedativ, že zemřeli.

Nemocnice kardiologa loni v srpnu propustila a podala na něj trestní oznámení. Státní zastupitelství uvedlo, že zatykač na něj mohl být vydán až po vypracování odborného posudku. Předtím totiž nebylo jisté, zda vysoké dávky sedativ podané pacientům nemohly být z lékařského hlediska obhajitelné.

Odborníci došli k závěru, že v nejméně dvou případech ze čtyř podezřelých úmrtí tomu tak nebylo a že to musel vědět i sám kardiolog.

Ve zdravotnictví působil i největší sériový vrah v poválečném Německu Niels Högel. Tohoto bývalého nemocničního ošetřovatele soud v červnu 2019 poslal na doživotí do vězení za vraždu 85 lidí. Ošetřovatel pomocí léků ovlivňujících činnost srdce přiváděl pacienty do stavu vyžadujícího oživování, aby při jejich následné záchraně mohl prokazovat své schopnosti. Oživit se mu je ale často nepodařilo.

Největší německý poválečný vrah vyfasoval za smrt 85 lidí doživotí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám