Hlavní obsah

Německá policie zasahovala kvůli teroristické hrozbě v pěti zemích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie v úterý zasahovala v Durynsku, Hamburku, Sasku, Bavorsku a Severním Porýní-Vestfálsku kvůli teroristické hrozbě. Uvedl to web časopisu Der Spiegel. Ve středu podezření je skupina Čečenců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie zasahuje v SuhluVideo: Reuters

 
Článek

Durynská policie provedla několik razií, podle zemského kriminálního úřadu bylo prohledáno 12 bytů a jedno ubytovací zařízení ve zmíněných pěti spolkových zemích.

Podle rozhlasové stanice MDR zasahovali speciální síly a pyrotechnici se psy v Suhlu-Nord, Jeně, Schmalkaldenu a Hildburghausenu. V Suhlu byl zadržen jeden podezřelý a byl objeven nespecifikovaný bílý prášek.

Foto: David Ryneš, Novinky

Spolkové země Německa

Hlavním podezřelým, kvůli němuž byla razie podniknuta, je zřejmě 28letý Rus čečenského původu, jenž je vyšetřován od roku 2015 kvůli činu, který by vážně ohrozil bezpečnost státu. Stíhaný měl údajně také zájem zapojit se do bojů v Sýrii na straně Islámského státu.

Dalších deset mužů a tři ženy s ruskou státní příslušností z Durynska, Hamburku a Dortmundu upadlo v podezření, že finančně podporovali teroristy. Všichni jsou žadatelé o azyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám