Hlavní obsah

Německá policie řeší tajemnou otravu na univerzitě, sedm lidí skončilo v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darmstadt

Policie v německém Darmstadtu vyšetřuje hromadnou otravu sedmi lidí, která se stala na tamější Technické univerzitě. Stav jednoho z postižených je velmi vážný, 30letý muž je v kritickém stavu, píše server týdeníku Focus. S největší pravděpodobností nešlo o náhodu.

Foto: Profimedia.cz

Technická univerzita Darmstadt.

Článek

„Jsme šokováni zločinem, který se zjevně na naší univerzitě odehrál,“ uvedla šéfka školy Tanja Brühlová. První výsledky vyšetřování podle policie naznačují, že dotyční byli otráveni.

V pondělí bylo podle údajů policie několik lidí s příznaky otravy převezeno do nemocnice. Byla to malátnost, změna barvy končetin a všichni se celkově cítili špatně. Jaká látka otravu způsobila, zjišťuje laboratoř.

Deset dětí z tábora na Rakovnicku musela odvézt záchranka do nemocnice

Krimi

S největší pravděpodobností se prostředek, jímž se lidé otrávili, nacházel v balení mléka a v nádobě na vodu. Rovněž se zkoumá další jídlo a nápoje, které se na univerzitě podávaly.

Policie a prezidium Technické univerzity doporučily nejíst a nepít žádné jídlo ani nápoje, které se nacházely v místnosti kampusu Lichtwiese. Každý, kdo v pondělí v této budově něco vypil nebo snědl, je mu špatně a jeho končetiny jsou namodralé, by se měl co nejméně pohybovat a okamžitě vyhledat lékařskou pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám