Hlavní obsah

V Německu pátrají po uprchlém lupiči, nejspíš ve středu řádil i v Chebu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Německá policie pátrá po 32letém muži ze Sárska, kterého podezřívá, že během tří dnů spáchal celou sérii trestných činů. Před policisty prchá zřejmě v oblastech kolem hranic s Českou republikou. Veřejnost se před ním má mít na pozoru, je ozbrojený, upozorňuje policie v Sársku, které leží na jihozápadě Německa. Podle české policie muž ve středu s pistolí kradl i v obchodě v Chebu.

Foto: Policie ČR

Podezřelého muže zachytila v Chebu kamera. Podle informací Novinek jde o stejného muže, po kterém nyní pátrají v Německu.

Článek

Dvaatřicetiletý Christian Cinquemani ze Saarbrückenu podle policie v pondělí ráno ukradl auto, pak přepadl benzínovou pumpu a večer toho samého dne ještě zapálil dům svých rodičů.

Vyšetřovatelé jsou přesvědčení, že muž v noci na úterý podpálil také budovu v obci Berg ve spolkové zemi Porýní-Falc, v níž sídlí firma, pro kterou pracoval. Způsobil tam velké škody.

Pak se autem s francouzskou poznávací značkou, které ukradl, rozjel do Bavorska. Ve středu ráno tam na dálnici A93 u Windischeschenbachu nedaleko hranic s Českem přepadl s pistolí čerpací stanici. Odnesl si z ní hotovost a cigarety a pokračoval v útěku.

Lupiče zachytila kamera.

O něco později měl nehodu na kruhovém objezdu, jeho auto sjelo ze silnice a převrátilo se. I když při nehodě utrpěl zranění, podařilo se mu zmocnit se auta člověka, který mu přišel na pomoc. Vyhrožoval mu pistolí. V jeho bílém voze značky Opel Combo ujel směrem k českým hranicím.

Podle portálu frankenpost.de se do pátrání zapojila i česká policie. Ta ve středu vydala rovněž zprávu o pátrání po muži, kterého měla zaznamenat bezpečnostní kamera, když kradl v obchodě v Chebu, načež zbraní ohrožoval ochranku. Podezřelý svým vzhledem odpovídá muži, kterého hledají Němci.

„Neznámý pachatel přišel ve středu v dopoledních hodinách do obchodního domu v Chebu. Tam si měl vybrat vystavené zboží a následně s ním odejít bez zaplacení. V prostoru pokladen muže zadržela ostraha prodejny, na kterou poté namířil krátkou střelnou zbraň. Poté neznámý pachatel utekl a od obchodního domu odjel zřejmě osobním vozidlem bílé barvy typu pick-up s nezjištěnou registrační značkou,” sdělil mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Česká policie oficiálně nepotvrdila, že se jedná o téhož člověka, podle informací Novinek tomu tak je.

Reklama

Výběr článků

Načítám