Hlavní obsah

Německá ministryně chce neintegrovaným přistěhovalcům krátit dávky

– Frankfurt nad Mohanem

Uprchlíkům, kteří nebudou ochotni se začlenit do německé společnosti, chce ministryně práce a sociálních věcí Andrea Nahlesová krátit sociální dávky. Sociálnědemokratická politička to napsala v článku pro list Frankfurter Allgemeiner Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Německá ministryně práce a sociálních věcí Andrea Nahlesová

Článek

Podle nové prognózy by mohla péče o migranty Německo v příštích dvou letech vyjít až na 50 miliard eur (1,35 biliónu korun). Prognóza počítá s tím, že se do konce příštího roku počet migrantů v Německu zvýší na celkových 2,2 miliónu.

Naše pravidla hry

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Kdo k nám přijde, hledá u nás ochranu a chce začít nový život, musí dodržovat naše pravidla a hodnoty,” uvedla Nahlesová. „Kdo dá najevo, že se nechce integrovat, tomu zkrátíme sociální dávky,” dodala ministryně s tím, že by ráda navázala vyplácení dávek i na navštěvování jazykových kurzů a „dodržování základních pravidel soužití”.

Nehledě na etnický původ musí v Německu každý, kdo žádá o pomoc, podle Nahlesové „vynaložit vše, co může, svou pracovní sílu i svůj vlastní majetek”. To se týká prý právě i uprchlíků.

Migranti ze zemí Evropské unie, kteří se chtějí pokusit o nový začátek v Německu, by podle Nahlesové měli dokázat „stát na vlastních nohách”, a ne být „od počátku odkázaní na sociální pomoc”.

„Obce se nemohou neomezeně starat o cizince ze zemí EU bez prostředků. To ani nikdy nebyla myšlenka volného pohybu v rámci EU, která patří k největším výdobytkům evropské integrace,” uvedla politička v závěru svého článku pro německý list.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám