Hlavní obsah

Němec uvázl s autem na hřebeni Krkonoš. To ta navigace, vysvětloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše

Pokus německého řidiče přejet silničním vozem Audi přes hřebeny Krkonoš z Polska do Česka skončil fiaskem. Jinak na polské turistické stezce ani skončit nemohl. Němcovo audi na hrbolaté cestě, kudy podle polských ochranářů nelze projet ani v létě, skončilo zapadlé v příkopě.

Foto: KPN, Novinky

Audi nemělo na horské stezce šanci

Článek

O případu v neděli informovali strážci polského krkonošského parku na Facebooku.

Německý řidič vozidla značky Audi uvázl na turistické stezce Petrówka vedoucí po lesní cestě na polské straně Krkonoš z obce Jagniątkowo k hranici s Českem. Mířil na českou, nedávno po požáru opravenou luxusní boudu Petrovka.

Němcova cesta skončila za tmy v příkopě ještě na polském území, odkud beztak neměl šanci vyjet do výšky skoro patnáct set metrů, jak původně plánoval.

Foto: KPN, Novinky

Audi uvázlo v příkopě

Řidič se bál z důvodu krádeže opustit zapadlé auto, načež strávil dlouhé hodiny v lese čekáním na odtahovou službu.

Od strážců parku dostal pokutu 1000 zlotých, v přepočtu zhruba 5600 korun. Strážci dále kroutili hlavou nad tím, že tam vůbec dojel, protože podle nich není cesta pro vozidla sjízdná obvykle ani v letních měsících.

Faktem je, že si s náročným terénem nakonec poradila i zmíněná odtahovka, kterou musel řidič obstarat na vlastní náklady.

Svízelnou situaci šofér vysvětloval tím, že ho do horského terénu chybně navedla navigace, zřejmě nastavená nikoliv na jízdu autem, nýbrž na pěší túru.

Foto: KPN, Novinky

Řidič čekal dlouho na odtahovku

Svévolný vjezd vozem do Krkonošského národního parku není nic výjimečného ani na české straně.

Není to tak dlouho, kdy se jeden mladík pokoušel vyjet osobním autem na Sněžku. Uvázl kousek nad bývalou boudou Kovárna, kde je dnes zpřístupněný středověký důl.

Řidiče zradila navigace. Český kamion uvázl v historickém centru Trnavy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám