Hlavní obsah

Němci nemohou vyhostit nebezpečného Syřana, v jeho vlasti zuří válka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé úřady se potýkají s další patovou situací kolem syrského běžence Núraddína Darvíše. Byl označen za „nebezpečí pro společnost“ vzhledem k tomu, že se hlásí k teroristické organizaci Islámský stát, nelze ho však vyhostit, píše německý deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Deportovaní migranti nastupují do letadla. Ilustrační foto.

Článek

Núraddín Darvíš přišel do Německa v roce 2014 ze severu Sýrie z provincie Hasaka. Ačkoli má pobyt v jednom z bytů paneláku v Lipsku, o azyl žádal v Chemnitzu. Povolení k pobytu získal tehdy během velmi krátké doby, zhruba dvou měsíců. Povolení k pobytu mu navíc před osmi měsíci vypršelo.

Do hledáčku policie se dostal v souvislosti s nejrůznější trestnou činností a také s údajným napojením na radikální islamisty, napsal Bild. Bezpečnostní složky ho například podezírají, že před rokem pomáhal obstarat a předal zbraně a munici dalšímu členu organizace Islámský stát.

Zatím se mu ale nepodařilo nic prokázat. Důkazy policie nezajistila, přesto mu při domovní prohlídce zabavila munici pro plynové zbraně.

Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) se nechce k případu vyjádřit. Jedno je ale podle Bildu jisté: přestože mu povolení k pobytu před osmi měsíci vypršelo, deportovat ho nelze. Pochází ze země, ve které stále probíhá válečný konflikt.

Reklama

Výběr článků

Načítám