Hlavní obsah

Muž držel v Nizozemsku rukojmí. Lidé byli propuštěni, pachatel zatčen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neznámý muž držel od sobotního rána několik lidí jako rukojmí v baru Café Petticoat v nizozemském městě Ede. Potvrdila to policie, která evakuovala 150 bytů v okolí a vyzvala veřejnost, aby se nepřibližovala. Pachatel postupně propustil všechna rukojmí a policie ho zadržela.

Živě: Několik lidí je drženo jako rukojmí v nizozemském městě EdeVideo: AP

 
Článek

Policie vyslala na místo početné síly. Podle nepotvrzených zpráv pachatel vyhrožoval odpálením výbušniny.

Další obyvatele z okolí, kteří nebyli evakuováni, úřady vyzvaly, aby nevycházeli. „Zůstaňte uvnitř a nechoďte se dívat,“ žádala policie na sociální síti X. V místě byla přerušena vlaková doprava a uzavřeny všechny obchody v centru města.

Zmíněný bar, který ve večerních hodinách funguje jako diskotéka, je oblíbený u mladých lidí. V pátek se v něm údajně konala techno party.

Propuštění tří rukojmí

Motiv pachatele je zatím nejasný, úřady prý ale zatím nemají indicie, že by muž jednal z teroristických pohnutek. Na místě jsou přítomni příslušníci policejní služby pro likvidaci výbušnin a vyjednavač.

Jedna místní obyvatelka řekla deníku AD, že ji ráno z bytu evakuovali hasiči a že na střechách domů viděla odstřelovače. „Doufám, že to pro všechny dopadne dobře,“ řekla studentka.

Podle deníku De Telegraaf, který se odvolává na majitele baru, byli rukojmími zaměstnanci podniku. Kolem 11.20 hodin z kavárny vyšli s rukama nad hlavou a se slzami v očích tři mladí lidé, o nichž policie uvedla, že jde o propuštěné rukojmí. „Situace ale ještě není vyřešena,“ uvedli dále vyšetřovatelé.

Před 13. hodinou policie informovala, že byl propuštěn poslední člověk, kterého muž ještě držel uvnitř. Následně byl pachatel zatčen.

Ozbrojenec držel rukojmí v německém Ulmu

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám