Hlavní obsah

Na Slovensku jela lokomotiva bez strojvedoucího 17 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nádraží ve východoslovenském městě Spišská Nová Ves se v sobotu uvolnila lokomotiva, která bez strojvedoucího urazila sedmnáct kilometrů. Lokomotiva mohla jet místy rychlostí až 60 kilometrů v hodině a podařilo se ji zastavit až za obcí Markušovce.

Foto: TV Markíza, Bez zdroje

Lokomotiva se rozjela bez strojvedoucího

Článek

Událost způsobila zpoždění několika vlakových souprav. Uvolněná lokomotiva patřila nákladnímu dopravci LRL-Lokarail.

„Lokomotiva byla odstavena a pravděpodobně nebyla dopravcem dostatečně zajištěna. Došlo k rozřezu výhybky ve směru na Markušovce. Upozornil na to výpravce,“ uvedla agentuře TASR mluvčí Železnic Slovenské republiky Vladimíra Bahýlová.

V Markušovcích byly uloženy na kolej zarážky, které však lokomotivu nezastavily. Další zarážky byly uloženy za obcí Markušovce ve směru na Spišské Vlachy a tam se podařilo lokomotivu zastavit.

Tajemné poruchy lokomotiv v Polsku rozkryli hackeři. Výrobce do nich záměrně nainstaloval chybu

Ekonomika

„Ke srážce naštěstí nedošlo, protože zaměstnanci železnic zareagovali pohotově,“ dodala mluvčí.

PR manažerka společnosti Lokorail Petra Jamrichová tvrdí, že lokomotiva byla přes týden odstavena na nádraží ve Spišské Nové Vsi. „Předmětem probíhajícího vyšetřování je zjišťování, proč bylo hnací vozidlo vůbec uvedeno do pohybu,“ uvedla Jamrichová.

Společnost se omluvila za zpoždění několika vlaků osobní dopravy. Zároveň konstatovala, že nedošlo ke zranění osob ani k materiálním škodám.

Reklama

Výběr článků

Načítám