Hlavní obsah

Na Slovensku končí policejní šéf, který nařídil výslech organizátorů protestů po vraždě Kuciaka

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nařízení výslechů organizátorů protestů Za slušné Slovensko na základě anonymního oznámení bude stát místo šéfa Národní kriminální agentury (NAKA) Petra Hraška. V diskusním pořadu rádia Expres to ve čtvrtek řekl slovenský policejní prezident Milan Lučanský.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Akce Za slušné Slovensko (archivní foto)

Článek

Hraško skončí ve funkci koncem roku, ale zůstává v řadách policie. „Pokud někdo udělá chybu, měl by za ni nést následky. Nadále bude vůči němu pokračovat disciplinární řízení, která jsem nařídil,“ řekl Lučanský, který po květnovém nástupu do funkce odstavil Hraška z vyšetřování případu vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Lučanský rovněž potvrdil, že kontroverzního podnikatele Mariana Kočnera policie vyšetřuje jako možného objednavatele vraždy.

Foto: Policie SR

Znak jednotky NAKA

Šéf NAKA dal na základě anonymního oznámení za úkol národní protikorupční jednotce, aby vyslechla organizátory protestů z důvodu možné korupce.

Vyšetřovatel chtěl po organizátorech protestů například výpisy ze soukromých účtů a prověřoval, zda je platí finančník George Soros a zda organizují státní převrat, jak se psalo v anonymním oznámení.

Reklama

Výběr článků

Načítám