Hlavní obsah

Na slovensko-polském pomezí spadlo malé letadlo

Právo, Ivan Vilček. Pavol Minárik (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Malé soukromé letadlo zmizelo ve čtvrtek z radarů na slovensko-polském pomezí. Trosky havarovaného stroje byly nalezeny na polské straně a podle zatím neověřených informací při havárii zahynuli tři lidé, informoval mluvčí slovenského ministerstva dopravy Martin Kóňa.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Vrtulník Mi-17 slovenských vzdušných sil v digitální kamufláži

Článek

Letadlo letělo z polské Poznaně do Bratislavy a posádku tvořili tři podnikatelé, kteří měli v Bratislavě domluvené obchodní jednání.

"Podle zatím neověřených informaci jsou dvě ze tří obětí leteckého neštěstí na Babí hoře slovenské národnosti," uvedlo ve čtvrtek odpoledne Radio Krakov. "Ani jedno ze tří těl, která našli záchranáři při požáru letadla, zatím nelze identifikovat," dodala mluvčí policie v Krakově Katarzyna Cislová.

Slovenští letečtí dispečeři v osm hodin ráno ztratili s letadlem kontakt. „Poslední kontakt s letadlem byl v momentě, když ho polský dispečer odevzdával našim dispečerům. Letadlo se mělo nahlásit slovenské straně, ale to se už nestalo,“ uvedl mluvčí Kóňa.

Z Prešova vzápětí vzlétl armádní vrtulník Mi-17, aby po zmizelém letadle pátral.

Zdenko Bielik z Leteckého vyšetřovacího útvaru ministerstva dopravy potvrdil, že letadlo se zřítilo v oblasti 1727 metrů vysoké Babí hory na slovensko-polském pomezí. Svědci slyšeli zvuk motoru, ale z důvodu husté oblačnosti letadlo neviděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám