Hlavní obsah

Na Rýnu se převrátil gumový člun, tři mrtví včetně šestileté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk
Aktualizováno

Tři lidé utonuli ve čtvrtek u Štrasburku, když se na Rýnu převrátil nafukovací člun. Dvě oběti jsou z člunu, na kterém se plavili čtyři lidé, třetím je člověk, který se jim snažil pomoci, informoval s odvoláním na místní prefekturu list Derniéres Nouvelles d'Alsace (DNA). Jednoho člověka se podařil zachránit, záchranáři pátrají po nezvěstné dívce z člunu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Tři lidé zahynuli, z toho jeden svědek, který se pokoušel zachránit posádku plavidla,” uvedla v prohlášení k neštěstí prefektura departementu Bas-Rhin. Jednou z obětí je podle ní šestiletá dívka. Po další dívce se stále pátrá.

Na nafukovacím člunu byli čtyři lidé - dva dospělí a dvě děti. Obě dívky měly podle francouzských úřadů německé občanství. Dva dospělí, kteří se s nimi v člunu plavili, byli Rumuni.

Také tři lidé, kteří stáli na břehu a ve snaze pomoci se vrhli do řeky, mají státní občanství Rumunska. Jeden z nich rovněž utonul. Zatím se podařilo zachránit jen 27letého dospělého, který byl převezen do nemocnice ve francouzském městečku Sélestat 40 kilometrů jihozápadně od Štrasburku.

Všech sedm lidí se znalo. Na výlet přijeli z okolí města Offenburg, které leží nedaleko Rýna na německé straně hranice, uvedl list DNA.

Podle DNA se člun převrátil krátce před polednem poblíž obce Gerstheim. Rýn v této oblasti tvoří hranici mezi Francií a Německem. Po pohřešované dívce ze člunu začali proto pátrat záchranáři z obou zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám