Hlavní obsah

Na řeckém ostrově Kréta po sesuvu skály zemřela turistka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na řeckém ostrově Kréta zemřela pětačtyřicetiletá turistka. Na dům, ve kterém pobývala s rodinou, se zřítila skála, uvedla AFP s odvoláním na hasiče a policii. Podle prvotní informace se mělo jednat o českou občanku. To však v neděli před polednem popřelo české ministerstvo zahraničí na základě informací řeckých úřadů. Uvedla to zástupkyně mluvčí Černínského paláce Mariana Wernerová. Podle agentury Reuters pochází mrtvá ze Slovinska.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři na místě sesuvu

Článek

Manžel a syn ženy přežili, záchranáři je vyprostili ze sutin domu v letovisku Agia Fotia na jihovýchodě Kréty. Devítileté dítě má poraněné nohy a je v nemocnici.

Krátce po půlnoci se ze skály nad domy, které si pronajímají turisté, odlomil masivní blok kamení a zasypal dům. Na místo přijelo na 40 hasičů a záchranářů a čtyři hodiny se pokoušeli rodinu z domu vyprostit. Když našli tělo ženy, už jen konstatovali smrt, uvedla řecká televize ERT.

Manžel, kterému je 51 let a spal v jiné místnosti, má stejně jako syn jen lehčí zranění.

Nad letoviskem jsou skály a podle ERT se místní obyvatelé obávají dalších sesuvů. Podle prezidenta místní hotelové asociace Georga Vardakise ale nic nenasvědčovalo hrozícímu nebezpečí, píše AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám