Hlavní obsah

Na ostrově Man napršelo za hodinu více než za dva týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Na ostrově Man, který je součástí britských ostrovů, v úterý ráno vzedmutá voda odřízla desítky obyvatel vesnice Laxey, kde za hodinu napršelo více, než je běžné za dva týdny. Na pomoc byla vyslána helikoptéra pobřežní stráže Sea King, která evakuuje obyvatele, uvedly stanice BBC a SkyNews.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský ostrov Man postihly povodněVideo: Reuters

 
Článek

Ulicemi Laxey se ráno valilo 150 centimetrů vody. Vesnice je zcela odříznutá, není „do ní přístup ani po moři, ani po silnici,“ uvedla správa ostrova. Hasiči se snaží nyní vyčerpat vodu ze zatopených domů a obyvatelé hledají přístřeší.

Škody se zatím nepodařilo odstranit a situaci komplikuje nastupující příliv i to, že tlak vody nevydržela odpoledne další pobřežní hráz a protrhla se.

Ministr školství považuje za klíčové zajištění bezpečnosti dětí a učitelů.

Povodně se čekají ale i ve střední a západní Anglii a ve Walesu. Předpokládá se, že dojde k výpadkům dodávek elektrické energie i k přerušení dopravy. Lidé ve jmenovaných oblastech nemají vyjíždět na silnice. V Cornwallu byli lidé vyzváni, aby opustili nemovitosti na pobřeží i karavany.

Zaprší a pak se výrazně ochladí

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám