Hlavní obsah

Na Krymu vyhořela zoo, podařilo se zachránit jen ženu a dva medvědy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ukrajinském poloostrově Krym vyhořela ve městě Jevpatorija v noci na úterý zoologická zahrada Tropic Park, která byla domovem více než 200 druhů zvířat. Informuje o tom ruský list Kommersant, podle něhož přežili pouze dva medvědi.

Foto: Ruské ministerstvo pro mimořádné situace

Hasiči při hašení požáru

Článek

Podle předběžných informací začalo v zoologické zahradě hořet ve tři hodiny ráno (dvě hodiny ráno SEČ). Plocha požáru činila více než 600 metrů čtverečních, uvedl Kommersant.

V zahradě se v tu dobu nacházelo přes 200 exotických druhů zvířat. Záchranářům se údajně povedlo zachránit pouze „jednu ženu a dva medvědy“. Nikdo z lidí nebyl zraněn, další zvířata jsou „pravděpodobně mrtvá“.

Podle britského listu The Sun s požárem bojovalo dohromady dvacet lidí a šest kusů hasičské techniky. Požár se složkám podařilo dostat pod kontrolu až o čtyři hodiny později. The Sun delší dobu hašení dal do souvislosti s množstvím hořlavého materiálu, jako je například seno. Kvůli tomu se požár i rychle rozšířil, jeho příčina zatím není známa.

Zoologická zahrada Tropic Park se nachází v opuštěném dětském parku v ukrajinském městě Jevpatorija, které je v současnosti okupované Ruskou federací. Nacházeli se v ní například krokodýli, opice, lemuři nebo papoušci.

USA nebudou chránit ukrajinský vzdušný prostor, na rozdíl od izraelského. Je to jiný konflikt, řekl Kirby

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám