Hlavní obsah

Na jediné ruské letadlové lodi Admirál Kuzněcov vypukl požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Požár, který ve čtvrtek ráno vypukl na ruské letadlové lodi Admirál Kuzněcov, se během dopoledne rozšířil ze 120 metrů na 600 metrů čtverečních, napsala agentura Interfax. Hasiči ho v šest večer lokalizovali. První informace hovořily o jednom zraněném, nyní se počet zvýšil na dvanáct. Šest z nich je na jednotce intenzivní péče, uvedla agentura TASS. Jeden člověk se pohřešuje. Loď kotví v přístavu v Murmansku, kde probíhala její oprava.

Foto: Reuters

Letadlová loď Admiral Kuzněcov v docích v Murmansku na archivní fotografii.

Článek

„Podle předběžných informací vypukl oheň v rozvodném prostoru, hustý černý kouř se valí z horního podlaží,“ uvedl zdroj agentury TASS.

„Z nejnovějších zpráv vyplývá, že bylo zraněno šest lidí, jeden je ve vážném stavu," napsala agentura. Přibližně ve 12:30 SEČ uvedla, že zraněných je deset a šest z nich leží na jednotce intenzivní péče. Většina lidí se přiotrávila jedovatými zplodinami, jeden utrpěl zranění hlavy. Jedna osoba se podle agentury TSS pohřešuje.

Ostuda v Rusku: Dok, kde opravovali svou jedinou letadlovou loď, šel ke dnu

Evropa

Kromě zaměstnanců loděnice byli na palubě také členové posádky. Hasiči oheň lokalizovali přibližně kolem šesté hodiny večer. Kvůli silnému kouři z hořících kabelů se dlouho nemohli dostat k ohnisku požáru.

Požár zřejmě vypukl kvůli porušení bezpečnostních pravidel během svařování, napsala agentura TASS

Opravy letadlové lodi měly být dokončené v roce 2022.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám