Hlavní obsah

Na italském ostrově Ischia stále pátrají po možných obětech sesuvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na italském ostrově Ischia v neděli záchranné složky po celonočním nasazení pokračují v pátrání po možných obětech sobotního půdního sesuvu, uvedla agentura DPA s odvoláním na místní média. Podle úřadů je stále pohřešováno jedenáct lidí, nejméně jedna osoba v sesuvu zahynula.

Na italském ostrově Ischia stále pátrají po možných obětech sesuvuVideo: AP

 
Článek

Vedení prefektury v jihoitalské Neapoli by se dnes ráno mělo sejít k dalšímu krizovému jednání. Dopoledne by měla zasednout také italská vláda, aby v regionu vyhlásila výjimečný stav. Nutné je to mimo jiné proto, aby mohly být rychle uvolněny finanční prostředky.

Záchranné práce hasičů, policie a civilní ochrany komplikuje pokračující bouře a déšť. Evakuováno bylo na 130 osob. Neapolská prefektura v sobotu pozdě večer uvedla, že 13 lidí utrpělo zranění a jedenáct lidí se považuje za nezvěstné. Potvrzena byla smrt jedné ženy.

Foto: Salvatore Laporta, ČTK/AP

Škody po sesuvu půdy na ostrově Ischia

V noci na sobotu zasáhly středomořský ostrov v Neapolském zálivu bouřky a silné deště, které způsobily vážné škody zejména ve městech Casamicciola a Lacco Ameno na severním pobřeží Ischie. Směs půdy a kamení se na některých místech valila ulicemi, do moře bylo strženo několik aut.

Oblast je považována za rizikovou z hlediska sesuvů půdy. Podle odborníků byly snahy o nápravu situace v posledních letech nedostatečné, uvedla DPA.

Na italském ostrově Ischia se po sesuvu půdy hledají přeživší

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám