Hlavní obsah

Drama na letišti v Hamburku skončilo, únosce dítěte se vzdal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Německá policie v neděli odpoledne ukončila drama na letišti v Hamburku, když zadržela 35letého muže, který unesl svou čtyřletou dceru a zabarikádovaný v autě na letištní ploše se dožadoval odletu do Turecka, odkud pochází. Pachatel se po více než 18 hodinách vzdal a dítě je v pořádku.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Policie zajistila oblast na letišti v Hamburku, kde muž držel rukojmí

Článek

V pozadí případu jsou podle deníku Bild zřejmě spory rodičů dívky o opatrovnictví. Otec Salman E. v sobotu vozem značky Audi prorazil bránu letiště a zaparkoval auto u plně obsazeného letadla společnosti Turkish Airlines. Přitom střílel a vyhazoval z vozidla zápalné lahve.

Matka dítěte kontaktovala policii kvůli možnému únosu dcery Aslihan. V neděli přijela na letiště a sledovala vývoj situace na místě. Incident zcela ochromil provoz na letišti, úřady musely zrušit nebo odklonit stovky letů.

Policie letiště zcela evakuovala, což se dotklo asi 3200 lidí, a celý areál neprodyšně uzavřela. Kdy vzdušný přístav obnoví provoz, nebylo v neděli odpoledne ještě jasné.

„Podezřelý společně s dcerou opustil auto. Zásahové síly ho bez odporu zadržely. Vypadá to, že dítě není zraněné,“ potvrdila policie po mnohahodinovém vyjednávání s únoscem. Dítě skončilo v péči lékařů.

Vedení hamburského letiště navzdory incidentu nevidí žádné nedostatky v zabezpečení areálu. Odpovídá podle něho předpisům, a je prý dokonce i přísnější. Přesto při velikosti letiště, která odpovídá 800 fotbalovým hřištím, nelze vyloučit, že se může někomu pomocí hrubého násilí podařit dostat se do zabezpečeného prostoru.

Letiště v Hamburku je stále uzavřené. Ozbrojený muž drží na ploše dcerku jako rukojmí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám