Hlavní obsah

Muž s mečem pobodal v Londýně několik lidí, čtrnáctiletý chlapec zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V souvislosti s úterním útokem muže ozbrojeného mečem na severovýchodě Londýna zemřel čtrnáctiletý chlapec, sdělila podle agentur britská policie. Záchranáři po řádění pachatele odvezli do nemocnice pět lidí. Strážcům zákona se podařilo šestatřicetiletého útočníka zadržet. Další podezřelé policie už nehledá, protože se „nezdá, že by útok souvisel s terorismem“. Incident se odehrál poblíž stanice metra Hainault na severovýchodním předměstí britské metropole.

Muž s mečem pobodal v Londýně několik lidíVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„S velkým zármutkem mohu potvrdit, že jeden ze zraněných při útoku, čtrnáctiletý chlapec, zemřel,“ uvedl policejní komisař Stuart Bell. Původně policie uváděla, že chlapci bylo třináct let. Mezi zraněnými jsou dva policisté.

Policisté nejprve dostali hlášení o vozidle, které vjelo do budovy, a následně přišly zprávy o pobodaných lidech, informovala stanice BBC.

„U naší ulice na Laing Close se ozval hlasitý křik. Mladý muž pobodal dalšího chlapa a pak se vydal směrem ke stanici. Nejsem si jistý, co se tam stalo,“ řekl podle stanice Sky News jeden ze svědků rozhlasové stanici LBC.

„Jsem zcela zdrcen,“ reagoval na útok londýnský starosta Sadiq Khan, který zároveň vyzval obyvatele, aby zatím nespekulovali o příčinách útoku a nesdíleli záběry z incidentu. Některá britská média zveřejnila snímky muže s dlouhou chladnou zbraní, které se po útoku začaly objevovat na sociálních sítích, s rozmazaným obličejem.

„O incidentu na nádraží Hainault z dnešního rána jsem pravidelně informován,“ uvedl britský ministr vnitra James Cleverly na síti X. „V myšlenkách jsem s těmi, které zasáhl,“ dodal.

Maročan ubodal náhodného důchodce v Británii. Kvůli dětem v Gaze, řekl policistům

Evropa

V londýnském vlaku pobodali muže. Cestující útok natočili

Evropa

Výběr článků

Načítám