Hlavní obsah

Muž při protestech v Londýně zemřel na krvácení do břicha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Jediná oběť zásahu proti demonstrantům protestujícím proti londýnskému summitu G20, nezemřela na infarkt, jak se dosud tvrdilo, ale na krvácení do břicha. Krátce předtím, než 47letý Ian Tomlinson upadl do bezvědomí, byl brutálně sražen jedním z policistů, kteří byli nasazeni u Bank Of England. Zásah vyvolal v Británii velké pobouření.

Článek

Právní zástupce pozůstalých uvedl podle televize SkyNews, že druhá pitva vyvrátila původní příčinu smrti, jíž měl být infarkt. Muž podle ní zemřel na krvácení do břicha.

Pitvu provedl na příkaz Nezávislé komise pro stížnosti na policii IPCC a přání pozůstalých patolog Nat Cary. Vyvrátil závěry předchozí pitvy. Neuvedl však, co mohlo krvácení způsobit.

Tomlinson byl 1. dubna sražen, i když se nijak do protestů před zahájením schůzky zemí G20 nezapojil. Jen šel okolo banky cestou z práce domů, kam spěchal, aby se v televizi podíval na přenos kvalifikačního zápasu anglické reprezentace.

Přesto jej jeden z policistů, kteří v řadě procházeli ulicí, srazil zezadu. Prodavač dopadl na zem. Chvíli sice hovořil s policisty, ale pak zkolaboval a musel být převezen do nemocnice. Zemřel v sanitce.

Policista, který jej srazil, už byl vyslýchán IPCC. Ta případ vyšetřuje jako zabití. Brutalitu policie náhodou zachytil americký bankéř. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám