Hlavní obsah

Muž podezřelý z vraždy Madeleine o podobném činu fantazíroval

Christian B., který je podezřelý z vraždy tříleté Madeleine McCannové v roce 2007 v Portugalsku, popsal v chatu jednomu známému své fantazie o tom, jak unese malé dítě, bude ho zneužívat a pak ho nechá zmizet, napsal v pátek server týdeníku Der Spiegel s odkazem na dokumenty z vyšetřování. Časopis napsal, že třiačtyřicetiletý Christian B. byl za zneužití dítěte poprvé trestán jako mladistvý v roce 1994.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tehdy tříletá Maddie McCannová zmizela před 13 lety z apartmánu v PortugalskuVideo: AP

 
Článek

V září 2013 napsal Cristian B. v chatu s jedním známým, že by chtěl „chytit něco malého a používat to celé dny“. Když známý namítl, že to je nebezpečné, odpověděl Christian B.: „Co když se potom zničí důkazy.“ To ovšem bylo až šest let poté, co Madeleine zmizela.

Foto: ČTK/AP

Poslední fotografie pořízená před zmizením Madeleine.

Podle vyšetřovatelů jeho líčení nápadně připomíná právě případ z května roku 2007, kdy z turistického komplexu Praia da Luz u jihoportugalského města Lagos beze stopy zmizela tříletá Britka Maddie. Její tělo se nikdy nenašlo. Němečtí policisté jsou ale přesvědčeni, že je dávno po smrti. Z její vraždy podezřívají právě Christiana B., který v té době u Praia da Luz bydlel a v den únosu z tohoto místa i telefonoval. Den poté v Portugalsku odhlásil jedno ze svých aut.

Kdo je podezřelý v případu dávného zmizení malé Maddie?

Evropa

Christian B. byl poprvé odsouzen za zneužití dítěte v roce 1994 a také v roce 2016. Kvůli tomu je nyní ve vězení. Několikrát byl souzen za držení dětské pornografie. Loni byl odsouzen za brutální znásilnění dvaasedmdesátileté Američanky v Praia da Luz v roce 2005, řízení se ale stále protahuje a trest zatím není pravomocný.

Vyšetřovatelé nyní prověřují, zda by podezřelý třiačtyřicetiletý muž mohl mít něco společného i se zmizením pětileté blonďaté dívenky Ingy ze Saska-Anhaltska na jaře 2015. V té době žil Christian B. asi 90 kilometrů od místa, od něhož byla dívka pravděpodobně unesena.

Případ nezvěstné Maddie opět ožívá. Britská policie se obrací na veřejnost

Evropa

Specialisté německého Spolkového kriminálního úřadu (BKA) považují Christiana B. za psychopata a manipulativního narcisistu.

„Vyrostl v dětském domově, ukončil základní školu, odborné vzdělání nedokončil - jediné, co je v jeho směsi stále nových zaměstnání a míst pobytu dobře patrné, jsou trestné činy, procesy a odsouzení,“ píše Der Spiegel.

Foto: Profimedia.cz

Němec Christian B., který je podezřelý ze zmizení a vraždy tříleté dívenky Madeleine McCannové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám