Hlavní obsah

Muž měl covid-19 déle než rok, nyní se zotavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Velké Británii se z covidu-19 zotavil pacient, který s nákazou bojoval nepřetržitě 411 dní. Vědci nyní v odborném magazínu Clinical Infectious Diseases zveřejnili studii, v níž shrnují, jaká léčba nakonec 59letému muži pomohla. Pacient bojoval s jednou z raných variant viru, nasadili mu tedy protilátky, které už se proti novějším variantám nepoužívají.

Foto: Veronika Neprašová, Novinky

Pozitivní test na covid-19

Článek

Britský pacient měl kvůli transplantaci ledvin narušenou imunitu a koronavirem se nakazil v prosinci 2020. Testy na covid pak měl pozitivní až do ledna 2022.

Při testech se zjistilo, že muž bojuje s variantou B.1, která byla rozšířená v raných fázích pandemie, a nasadili mu proto kombinaci protilátek casirivimab/imdevimab od společnosti Regeneron. Ta se už nyní nepoužívá, protože proti novějším variantám koronaviru, jako je například omikron, nezabírá.

Pacientem, který dosud bojoval s covidem-19 nejdéle, byl muž, jenž měl pozitivní testy po dobu 505 dní. Nakonec covidu-19 podlehl.

V Číně zavřeli kvůli covidu Disneyland i s návštěvníky. Ven mohou jen s negativním testem

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám