Hlavní obsah

Muž, který se pokusil sníst vlastní matku, spáchal sebevraždu

Halifax

Šestatřicetiletý Brit Stewart Dawson, který se před 15 lety zapsal do dějin ostrovní kriminalistiky mimořádně brutálním zločinem, před několika dny spáchal sebevraždu skokem z mostu. Ze stejného, z něhož chtěl skočit těsně po vraždě své matky, jejíž ostatky se poté pokusil uvařit a sníst. O jeho smrti informoval deník Yorkshire Post.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

V roce 1994 Dawson podle policejních údajů ubil svou 52letou matku pánví, vykuchal ji a vydloubal jí oči. Podle pozdější expertizy na psychiatrii o ní prohlásil, že byla drak.

Vyšetřování tehdejšího zločinu, který patří mezi nejděsivější ve Velké Británii vůbec, prokázalo, že tehdy 21letý mladík trpěl mystickými bludy. Na svůj čin se připravoval četbou vybraných pasáží z Bible, v níž si podtrhával řádky popisující konzumaci masa či létání. V den, kdy k vraždě mělo dojít, jej svědci viděli v blízkosti domu, jak s knihou v jedné ruce zapaluje náboženské spisy. V druhé ruce třímal vnitřnosti. Později se ukázalo, že patřily jeho matce.

Vyšetřovatelé v jejich domě nalezli v kuchyni na plotně lidské maso. V mladíkově ložnici leželo pod postelí matčino tělo, scházela mu noha a ruka. Všude v bytě stály kříže a byly nakresleny pentagramy. Hrůzný obraz doplňovaly svitky, které Dawson podepsal jako Ježíš Kristus, a také ostatky oběšeného psa, kterému chyběl jazyk. Dawson se k vraždě doznal.

Na stopu brutálního zločinu policii přivedlo vyšetřování okolností jeho pokusu o sebevraždu. Dawson zkoušel skočit z mostu v Halifaxu ve West Yorkshiru, který se mu nyní po 15 letech, kdy byl propuštěn z hlídané psychiatrické kliniky v Ramptonu, stal nakonec skutečně osudným. Policie nepovažuje jeho dokonanou sebevraždu za nijak podezřelou.

Reklama

Výběr článků

Načítám