Hlavní obsah

Muž, hledaný v souvislosti s výbuchem domu v Göteborgu, je mrtvý

Muž podezřelý z výbuchu domu ve švédském městě Göteborg byl nalezen mrtvý ve vodě, napsal list Göteborg Posten s odvoláním na informace policie. Pětapadesátiletý Mark Lorentzon byl hledaný od exploze obytného domu 28. září, při němž se zranilo 16 lidí.

Foto: Bjorn Larsson Rosvall, ČTK/AP

Exploze v obytném domě v Göteborgu

Článek

Policie dostala zprávu, že je ve vodě v zálivu mrtvé tělo. Jen několik kilometrů od domu, kde se stal výbuch. Odpoledne státní zastupitelství potvrdilo, že mrtvý je hledaný Mark Lorentzon.

„Je dobré, že se našel, ale doufali jsme, že bude naživu,“ poznamenal Anders Börjesson ze švédské policie.

Silná exploze otřásla domem v druhém největším švédském městě Göteborgu v úterý brzy ráno.

Kvůli požáru musely být evakuovány stovky lidí, živel poničil nejméně 140 bytů. Záchranáři do nemocnice převezli 16 zraněných. Ve vážném stavu byli čtyři hospitalizovaní, tři ženy a jeden muž.

Výbuch v domě v Göteborgu: Policie hledá podezřelého nájemníka

Zahraniční

Majitel domu se podle listu Aftonbladet snažil z bytu vystěhovat podezřelého s jeho matkou. Podle několika švédských médií mělo k vystěhování dojít v den exploze.

Aftonbladet zároveň informoval, že policie muže týden před výbuchem obvinila z několika činů.

Podezřelý podle listu obtěžoval několik lidí, včetně majitele budovy, poté, co mu pečovatelský dům kvůli protikoronavirovým opatřením neumožnil kontakt s jeho matkou.

Prokurátorka Maria Thorellová uvedla, že vyšetřování „s cílem určit příčinu výbuchu a zjistit, zda nebyli zapojeni další pachatelé“, bude pokračovat, nikoliv však v případě nalezení podezřelého.

Reklama

Výběr článků

Načítám